به‌نام خداوند خورشید و ماه که دل را به نامش خرد داد راه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
growth happens gradually

تجربۀ خوانش گروهی کتاب

آغاز فعالیت مهروماهِ کتاب‌خوان

گروه کتاب‌خوانی مهروماه را آذر ماه سال گذشته تشکیل داده بودم. اما سوت‌و‌کور مانده بود تا همین اواخر فروردین. با وجود همراهی دوستان کتابخوانم و هم‌کلاسی‌های چند دورۀ مختلف نویسندگی و نظم شخصی و درست‌نویسی، بالاخره طلسم شکست.

اولین کتابی که در خوانش گروهی مهروماهِ کتاب‌خوان انتخاب شد، کتاب «خرده‌عادت‌ها» از استفان گایز بود. از همان روز اول، انتخاب این کتاب را برای ترویج کتابخوانی به فال نیک گرفتم. یک برنامۀ پانزده-روزه برای خوانش کتاب تهیه کردم و در اختیار هم‌گروهی‌ها قرار دادم که از آن استقبال شد.

این‌جا می‌توانید فایل پی‌دی‌اف این برنامه را ببینید:

کتابخوانی مهروماه- خرده عادت‌ها-۱

 

خرده‌عادت‌ها و خوانش گروهی

گزارشات

قرار شد گزارشی روزانه از روندِ پیشرفت‌مان در گروه قرار بدهیم. ابتدا گزارش‌ها بیشتر به بیانِ خلاصه‌ای از مطالبِ خوانده شده می‌پرداختند. در واقع، هر کدام به زبان خودمان آنچه از نوشتۀ استفان گایز درک کرده بودیم را بازگو می‌کردیم و با دیگر اعضا به اشتراک می‌گذاشتیم.

From cocoon to butterfly

پیش‌تر که رفتیم، ترجیح دادیم در ارائۀ گزارش‌های‌مان بیشتر شخصی‌سازی کنیم و به مطالبی بپردازیم که برای‌مان تداعی‌گر موضوع یا معنای خاصی باشد.

این تجربۀ خوانش گروهی بی‌شک از شگفت‌انگیزترین و آموزنده‌ترین تجربه‌های تک‌تک‌ ما خواهد بود. چرا که نه تنها باعث می‌شود فارغ از مشغله‌های گوناگون فردی‌مان، با انگیز و شوق همراهی، تعهد و عادت کتابخوانی را به برنامه‌های روزمره‌مان راه بدهیم، بلکه کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی‌مان را نیز افزایش دهیم. هم اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنیم و هم به بهانۀ ارائۀ گزارش روزانه از کتاب‌خوانی، تمرین خلاصه‌نویسی و خلاصه‌گویی می‌کنیم که از مهم‌ترین مهارت‌های اندیشه‌ورزی است. و صدالبته در نوشتن یا گفتنِ خلاصه، تمرین زبان‌ورزی  هم انجام می‌دهیم.

در این پنج روزی که گذشت، هفتاد صفحه از کتاب را پیش برده‌ایم. هنوز گزارش‌ نوشتاری و تصویری کامل نشده، اما گزارش‌های صوتیِ روزانه در انتها به‌صورت پادکست تدوین خواهد شد.

یک خبر هیجان‌انگیز

تصمیم دارم دستِ‌کم یک وبینار آنلاین رایگان هم در اسکای‌روم ترتیب بدهم تا از تمام ابزارهای هوشمند موجود برای هرچه بالاتر بردن کیفیت خوانش گروهی‌مان استفاده کنیم.

 

این گزارش ادامه دارد …

2 پاسخ

  1. خوشحالم که با شما و گروهتون آشنا شدم و تونستم لذت همخوانی گروهی رو تجریه کنم، امیدوارم مطالب زیادی ازتون یاد بگیرم

  2. سلام میترای عزیز
    خیلی تشکر می‌کنم از راه‌اندازی این کلوب و برنامه‌هاش…
    ویژگی جمعی و ارتباطی و تبادل نظر برای من مهم بود و دوست دارم و سعی می‌کنم نهایت استفاده رو ببرم.
    معمولا در تنهایی کتاب میخونیم و فکر و احساس و نظراتمون یا فقط برای خودمون می‌مونه یا فوقش چند نفری که یه زمانی کتاب رو خوندن، نظری کلی میدن دربارش و خیلی شانس بیاریم گفتگوی پویایی شکل بگیره.
    اما در این حالت تعدد و تنوع آرا زیاده و انرژی جمعی شوق‌آور. از طرفی مجبور به مطالعه دقیق‌تر میشیم صفحه به صفحه. برای خودمون مطلب ماندگارتر میشه و برای همه زوایای بیشتری از محتوا به چشم میاد و فهمیده میشه.
    فقط شاید برای کسایی که اهل مطالعه مداوم نباشن سنگین باشه کمی برنامه خصوصا که گزارش هم می‌خواد. این دسته با روزی یکی دو صفحه شروع کنن بهتره تا به قول استفان، اول خرده عادت شکل بگیره، بعد ارتقا بدن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *